Om hvalp fra os

Lad os bare røbe det med det samme. En hvalp fra os vil være en sjælden foreteelse, idet vi ikke har nogen intentioner om at have hvalpe hverken hvert eller hvert andet år.
I første omgang planlagde vi et enkelt kuld hvalpe med Bikita som mor. Hun fik 7 skønne hvalpe, hvor vi valgte at beholde Anaya.
Nu bliver Anaya 3 år til februar næste år, og da vi synes, Anaya er blevet den skønne, glade, sunde og smukke hund, som vi havde håbet på, har vi nu besluttet, at Anaya også skal have et kuld hvalpe. Formentlig bliver det hendes eneste kuld, dels fordi det er et kæmpe arbejde og et kæmpe ansvar at opdrætte hunde, dels fordi der er så mange andre ting, vi gerne vil lave med vores hunde, som en graviditet, fødsel og yngelpleje griber forstyrrende ind i. Endelig er jeg også så nervøs for, om alt nu går godt i forbindelse med graviditet og fødsel, at jeg næppe vil lave flere kuld på samme tæve, især ikke da jeg gerne vil se resultatet af 1. kuld hvalpe over et par år, inden evt. næste planlægges.
Med Anayas planlagte kuld til foråret håber vi at få nogle dejlige og sunde hvalpe, hvor vi igen kan beholde en tævehvalp, så vi har 3 generationer herhjemme.
Vores drøm er selvfølgelig, at vi kan fortsætte vores avlsarbejde med Anayas datter om ca. 3 år, men det er selvfølgelig alt, alt for tidligt at vide om den drøm nogensinde bliver realiseret.

Vi brugte oceaner af timer på at finde den helt rigtige hanhund til Bikita, og vi har ikke brugt mindre tid på at finde hanhund til Anaya. Det har kun været sværere denne gang, da vi kender endnu mere til de forskellige hanhunde og linjerne bag dem.
Vi overholder de etiske regler for avl fra både Dansk Kennel Klub og Rhodesian Ridgeback klubben, og herudover er vores avlsmål at avle racetypiske, sunde og smukke Ridgebacks med prima bevægelser, et skønt temperament og vilje til at arbejde. Her er et godt temperament selvfølgelig det allervigtigste. Hvis temperamentet ikke er i orden, kan alt det andet være lige meget.

En hvalp fra os kommer til at vokse op midt i vores familie med opmærksomhed på den nødvendige socialisering og tilvænning til forskellige mennesker, børn og dyr.

Stående buffet, 5 uger gamle 20.03.12

En hvalp fra os har selvfølgelig også fået de foreskrevne ormekure og vaccinationer, og når den er klar til at forlade os 8 uger gammel medfølger sundhedsattest, dermed sinus attest, stamtavle fra Dansk Kennel Klub og en hvalpepakke indeholdende en sæk hvalpefoder af bedste kvalitet, hvalpelegetøj, halsbånd og snor, et tæppe, der lugter af hundemor og søskende, en hvalpemappe med billeder af hvalpen fra de første 8 uger samt forskellig relevant information, herunder et medlemskab af Rhodesian Ridgeback Klubben resten af det indeværende år. Hvalpen vil endvidere være chipmærket.

Vi har et stort ønske om at følge vores hvalpe, efter at de har forladt os og står naturligvis til rådighed med hjælp og vejledning efterfølgende.
Da Susanne nu har bestået Canis Klikkertræner uddannelsen og er i gang med Instruktøruddannelsen fra Hund & Træning, vil vi også kunne tilbyde  en teoriaften og et kort hvalpekursus her hos os uden beregning, så vi er sikker på at vores hvalpekøbere kommer rigtigt fra start, men forventer selvfølgelig at vores hvalpekøbere også selv sørger for at melde sig til hvalpetræning andre steder.

Aftenfred 27.0312

Ønsker du at købe en hvalp fra os, kan du efter et besøg hos os, hvor vi har snakket tingene grundigt igennem, blive skrevet op, helt uforpligtende, som interesseret hvalpekøber, hvis vi også føler os overbeviste om, at en Ridgeback vil være et rigtigt valg for dig. Vi ønsker, at alle vores hvalpe får gode hjem med masser af kærlighed, hos mennesker der er interesserede i at give deres hund et aktivt hundeliv. Når hvalpene er født, skal mor og hvalpe have ro de første 3 uger efter fødslen, men herefter er du velkommen til at komme på besøg efter aftale. Du har selvfølgelig også mulighed for at ønske hvilken hvalp, du er særligt interesseret i, men hvalpene bliver først endeligt  fordelt efter 7 ugers alderen, hvor de er blevet hvalpetestet. Her vil vi selvfølgelig tage både hvalpetesten og hvalpekøbernes eventuelle ønsker med i overvejelserne af, hvordan hvalpene bedst fordeles til alles bedste.

Comments are closed.