Baloo bliver ny dansk rallylydighedschampion marts 2020

Lige inden Danmark lukkede ned pga Coronakrisen nåede Baloo at blive ny dansk rallylydighedschampion. Han klarede at få de krævede 3 cert’er ved blot 3 dobbeltprøver. Det er simpelthen så flot, og jeg er så stolt af min dejlige dreng- til sammenligning har Baloo’s mormor været oppe omkring 20 gange i rally expertklassen uden at få et eneste certifikat! (Man skal have min. 95 point ud af 100 for et cert.)
Jeg fik Elly Veldman til at lave nedenstående flotte poster i den anledning.

Posted in Uncategorized | Kommentarer lukket til Baloo bliver ny dansk rallylydighedschampion marts 2020

Baloo bliver 5 år og Anaya 8 år i næste uge

I den kommende uge kan vi fejre hele 2 fødselsdage: Baloo bliver 5 år den 10. feb. -20 og Anaya bliver 8 år på Valentins dag, den 14. feb.- 20. Det skal selvfølgelig fejres med ekstra god hundemad, kys og leg. Vi glæder os over at hele vores hundeflok på 3 trives så fint og har det tætteste bånd til hinanden.
Baloo og jeg har været flittige på konkurrencebanen og Baloo er med rekordfart rykket fra rally øvet til rally ekspertklassen efter han lige tog 3 rallyøvet prøver med de maximale 100 point i træk. Herefter har han været oppe til 2 dobbeltprøver i ekspertklassen, som han klarede superfint og har allerede 2 af de 3 certifikater der kræves for at blive rally champion. Vi er selvfølgelig megastolte af ham.

Bally med sine fine præmierosetter
På vej i skoven

Anaya efterår 2019 –

stadig lige smuk <3

Posted in Uncategorized | Kommentarer lukket til Baloo bliver 5 år og Anaya 8 år i næste uge

Bikita er blevet 11 år og Baloo overrasker igen positivt 🇩🇰😄

24. september blev Bikita 11 år. Man kan godt mærke, hun er ved at være en ældre dame, men hun er stadig vital, kvik i hovedet og elsker stadig at træne.
Baloo er inde i en forrygende god udvikling, hvilket viser sig konkret ved, at han i løbet af mindre end 1 ½ måned har hevet hele 3 nye titler hjem 😄
1. september blev han ny Dansk Exteriørchampion ved en kæmpestor udstilling i forbindelse med de årlige Ridgebackdage. Der var tale om 2 store udstillinger med 2 forskellige specieldommere hhv lørdag og søndag, og begge dommere var meget begejstrede for ham, og placerede ham flot. Faktisk var han sammenlagt den hanhund, der klarede sig allerbedst de 2 udstillingsdage tilsammen. Mere om det senere…
Den 14. september var Baloo til en stor Nosework konkurrence i Kolding og med 100 point ud af 100, 0 fejl og en pris for 2. hurtigste indendørssøg placerede han sig blandt de 9 bedste hunde (ud ad 40) i konkurrencen og fik en ny NW1 titel ⭐️
Endelig var Baloo i går til officiel rallyprøve arrangeret af Sydkystens Hundeskole, og minsandten om han ikke blev 1. vinder ud af 12 hunde, den eneste der fik 100 point (ud af 100 mulige) og dermed også fik titlen som ny Rally Øvet Mester 😄

Baloo 1. vinder i Rally Øvet og ny Rally Øvet Mester med 100 point ud af 100.
Posted in Uncategorized | Kommentarer lukket til Bikita er blevet 11 år og Baloo overrasker igen positivt 🇩🇰😄

Bikita er fyldt 10 år og Baloo begynder så småt at blive voksen

Det er efterhånden længe siden jeg har fået opdateret hjemmesiden, men jeg ligger nu ikke på den lade side hvad hundene angår af den grund. Tiden går med masser af hunderelaterede aktiviteter, herunder kurser, prøver og foredrag. Vi har også haft besøg af Camilla Johannesen, der har taget ovenstående dejlige oktoberbilleder af hundene.
Alle 3 hunde har det godt. Bikita er blevet 10 år her i september, og Baloo begynder også så småt at virke voksen. Vi har lige været til 2 rallyprøver i Viborg her i weekenden, og her gik han med det fineste fokus trods alle forstyrrelserne omkring ham, så jeg er både glad og stolt.

 

Posted in Uncategorized | Kommentarer lukket til Bikita er fyldt 10 år og Baloo begynder så småt at blive voksen

Godt Nytår fra kennel Bikita’s Legacy

Tiden flyver afsted, og det er snart længe siden, jeg har fået opdateret hjemmesiden. Min tid har jeg udover mit alm. arbejde brugt på at dygtiggøre mig som hundetræner. Det er blevet til en Nose Work instruktør uddannelse med eksamen og diplom i efteråret fra Lorup Hundecenter og talrige træningstimer og weekend kurser, senest med Åsa Eriksson, som er blandt de allerbedste til hundelydighed herhjemme. En anden stor oplevelse var 3 dage med spændende foredrag og hunde-workshops ved ClickerExpo i Billund i november. Meget inspirerende, specielt fordi man i disse år arbejder meget med virkeligt at lade dyrene “være i kontrol”, så det er dem, der bestemmer, hvad de vil være med til. Det skal jeg lære mere om på et weekend kursus til marts. Måske slår jeg selv et kursus op efterfølgende, for jeg tror virkelig på, det er fremtiden i træningen af vores hunde.

Alle 3 hunde her har det godt og trives så fint med hinanden, at det er en daglig glæde at være vidne til. Nytårsaften kunne vi igen i år glæde os over 3 roligt sovende hunde, mens det bragede løs udenfor.

Her omkring årsskiftet har vi også fået søde julehilsner fra mange af vores hvalpekøbere, der (selvfølgelig) allesammen har fået verdens bedste hund 😉

Baloo og jeg var også en tur hos fotografen i november for at prøve, om vi kunne få nogle flotte studiebilleder. Det lykkedes over alt forventning, synes jeg.
Samtidig har vi kunne glæde os over svarene på de gentest, vi har fået taget her i efteråret. Anaya og Bikita skal ikke have flere hvalpe, (men vi har også fine gentest på dem) men først og fremmest ved vi nu, at Baloo er fri for sygdomsgener hvad angår DM, JME og EOAD 🙂

Posted in Uncategorized | Kommentarer lukket til Godt Nytår fra kennel Bikita’s Legacy

Pludselig var hele vores database forsvundet samt nye titler til Anaya

I sidste uge oplevede vi det ganske skræmmende, at hele denne database med alt indhold pludselig var slettet, uden nogen kunne forklare hvorfor. Lykkeligvis kunne Benny Fischer, som er “min” IT mand og ven, genskabe det hele ved hjælp af backup filer, så nu er vores hjemmeside så god som ny.
Der har iøvrigt ikke været meget tid til at opdatere hjemmeside længe. Til gengæld har jeg brugt masser af tid på træning og ikke mindst på min nye uddannelse til NoseWork instruktør. En grundig uddannelse hos Sanne Andersen, som er den, der har bragt NoseWork til Danmark fra USA, og hvor jeg sammen med 8 andre erfarne hundeinstruktører lærer om NoseWork både i teori og praksis. Jeg skal føre 2 kursister og deres hunde gennem et træningsforløb, jeg træner med mine egne 3 hunde og så skal jeg til efteråret til både en praktisk og teoretisk eksamen, inden jeg forhåbentligt kan føje titlen examineret NoseWork instruktør til CV’et.
Vores lille Anaya har i april fået 2 nye officielle titler til stambogen. Hun er blevet Rally Øvet Mester, og på specialudstillingen i RRK erhvervede hun sit  3. klubcertifikat, og kan nu kalde sig ikke blot Dansk Champion, men også Klubchampion ligesom sin mor Bikita.

Posted in Uncategorized | Kommentarer lukket til Pludselig var hele vores database forsvundet samt nye titler til Anaya

Succes for Kennel Bikita’s Legacy på RR dagene 2016

Lørdag morgen drog vi afsted med tungt lastede biler til de årlige RR dage. Jeg havde meldt alle 3 hunde til lydighedsprøver, og herudover skulle jeg også udstille Baloo og Anaya.
Da vi mødte kl 9.30 var vi egentlig i rigtig god tid, hvilket jeg tænkte var godt med en ung, nysgerrig og energisk hanhund som Baloo i bagagen. Imidlertid blev vi overtalt af rallydommer Paul Lysholdt til at efteranmelde os til Rallyprøverne, og så fik jeg pludselig travlt, for rallyprøverne gik i gang allerede kl 10. Det er snart et år eller mere siden, jeg har trænet rally med hundene, da både Anaya og Bikita virkede, som om de var trætte af det, men Anaya gik en smuk rally øvet klasse til 99 ud af 100 point og fik en 2. plads og sit 2. cert. til titlen som rally øvet mester. Bikita bestod også sin rally expert klasse med glans og blev ligeledes nr. 2. Stor tak til Paul Lysholdt for nogle fine baner og for at overtale mig til at tilmelde os. Det blev en dejlig oplevelse.
Så skulle jeg jo lige et smut i udstillingsringen, hvor Baloo fik en superfin bedømmelse af Frans Zimmermann, specialdommer fra Østrig. Han fik excellent med CK og vandt mellemklassen.
Så skulle vi lige klare nogle lydighedsprøver. Som jeg husker det, nåede jeg at gå op med Baloo i LP1 – hans første prøve nogensinde – som han bestod med en 1. præmie i første hug, så nu har han fået titlen LP1.
Derefter var det Anaya, der skulle op i LP2. Hun er en følsom hund, der ikke bryder sig meget om at blive bedømt, selvom hun kan sine ting, men i går klarede hun det så fint og hev en 1. præmie hjem i LP2 med en fin pokal og roset som bedste LP2 hund på RR dagene 2016. Det vil sige, at Anaya også fik en ekstra titel i går, nemlig LP2.
Ind imellem lydighedsprøverne skulle jeg så lige i udstillingsringen igen med Baloo for at konkurrere om titlen Bedste Hanhund (hvor han dog ikke blev placeret), og så skulle Anaya også lige i udstillingsringen, hvor hun blev nr. 3 i Championklassen og ligeledes fik excellent med CK og en meget fin kritik af dommeren. Det betød jo, at jeg også skulle en ekstra gang i ringen med hende for at konkurrere om titlen Bedste Tæve (hvor hun dog heller ikke blev placeret) og så skulle jeg også lige have Bikita op i den svære LP3. Jeg vidste godt, at nogle af øvelserne ville være en udfordring, specielt fordi LP programmet er ændret fra 1. januar 2016, men hun gjorde det så godt, hun kunne, og fik en fin 2. plads på dagen. LP dommer var Erik Sørensen og prøveleder var Knud Djernes, og de gjorde også et fantastisk arbejde på dagen, hvor jeg er sikker på, at vi alle følte os rigtigt godt behandlet.


Endelig var der de uofficielle konkurrencer tilsidst, som dommer Frans Zimmermann dog tog meget seriøst. Her var det kun Baloo, der fik chancen for at være med, da jeg manglede en handler til Anaya, men jeg havde den store glæde, at Baloo vandt pokalen for Bedste Hoved, og han fik tilmed Bedste Ridge #3 og Bedste Bevægelser #4.
Så var klokken også nær 18, og jeg kunne mærke, jeg var lidt svag i koderne efter en meget hektisk, men skøn dag, hvor jeg hverken havde siddet ned eller fået vådt eller tørt på noget tidspunkt. Der var dog lige energi til at deltage i den årlige pokaluddeling til året RRK hunde, hvor Baloo jo vandt titlen som Årets Baby/hvalp Han. Efter overrækkelsen af pokalerne var der hyggelig middag med RR folk, inden vi meget trætte kørte hjem.


Posted in Uncategorized | Kommentarer lukket til Succes for Kennel Bikita’s Legacy på RR dagene 2016

Baloo er blevet røntgenfotograferet med perfekt resultat

Som opdrætter er det altid nervepirrende, når ens hunde skal røntgenfotograferes. Baloo har jo hele sit liv været ualmindelig adræt og velgående, men han har også sprunget og leget meget og vildt med sin mor og mormor, så man kan altid være bange for, at det har givet nogen skader. Men i sidste uge fik vi de officielle resultater, som også kan ses på DKK’s hundeweb: HD: A/A, og AD: 0/0, dvs ingen tegn på hverken hofte- eller albueledsdysplasi. Så nu begynder vi for alvor at tænke på Baloo som kennel Bikita’s Legacys nye avlshan.

Posted in Uncategorized | Kommentarer lukket til Baloo er blevet røntgenfotograferet med perfekt resultat

I dag har vi fået endnu en hjemmeside: www.hundogklikker.dk til min nye hundeskole

Stor og spændende dag i dag, hvor jeg har afsløret min nye hjemmeside: www.hundogklikker.dk. Kan allerede nu glæde mig over et hav af dejlige lykønskninger på facebook fra søde venner, engagerede hundefolk og nuværende og tidligere hundetrænere. En stor tak til Benny Fischer, som igen har hjulpet mig med opsætningen af også den nye hjemmeside.

 

 

Posted in Uncategorized | Kommentarer lukket til I dag har vi fået endnu en hjemmeside: www.hundogklikker.dk til min nye hundeskole

Et hjerteligt tillykke til Anaya og resten af vores A-kuld

I dag, på Valentins dag, for 4 år siden fødte Bikita 7 skønne hvalpe, hvoraf vi beholdt vores smukke Anaya. Anaya har fejret dagen med at være til RRKs specialudstilling i Strib sammen med sin 1 år gamle søn Baloo. Anaya var strålende glad i ringen, hun fik excellent 4 og en fin kritik af den tyske specialdommer, og Baloo fik ikke alene excellent, men blev også vinder af juniorklassen, og gjorde således sin mor ære.

Ingen fantastiske billeder fra i dag, men de er de bedste der er.

Posted in Uncategorized | Kommentarer lukket til Et hjerteligt tillykke til Anaya og resten af vores A-kuld